geitenkaasdoperwtjes © 2013 Roos. All rights reserved.

Abcdefghijkl m n . . . s t uvwxyz

Ik zit in de trein. Alweer ja. Er zijn zoveel soorten. Mijn favoriet is die uit het noorden. Eerder hadden ze daar quasi retro-oranje stoelen, van leer. Mijn lievelings. Daar kon je tenminste in zitten. En wegzakken. Ik geloof alleen dat ze niet meer bestaan. Ook treinstoelen komen aan hun einde. Ik zou er best een willen hebben..

Vandaag zit ik in een andere trein. Lekker te suffen. Voor me leest een man de krant. Hij giet net z’n drinkontbijtje naar binnen. Smerig spul, lijkt me. Maar hij houdt het binnen. Zal wel meevallen dan. Hij zet het recht voor me neer. Moet dat nou.. Tijd om de boel dan maar eens grondig te bestuderen. Het vraagt erom. Maar dat valt tegen. Er zit bar weinig verrassends in. Dat hele pakje zit vol met melk. En tien procent vruchten, vooruit. Gaat lekker schiften, zou je zeggen. Van alles en nog wat. Waaronder nul komma drie procent aronia. Aronia?! Nu ben ik wakker. Dat wordt een wikipediaatje. Die is welwillend deze morgen. Aronia, appelbes. Of aronia, uitgestorven reptiel. Gezien de royaliteit van deze toevoeging, zou het allebei kunnen. Nul komma drie procent proef je echt niet. Dat heeft Campina ook bedacht. Het arme reptiel is niet voor niks uitgestorven. Of weten jullie de smaak van een appelbes dan soms?

Ik wil jullie vandaag ook iets nieuws leren. Het is wel iets normaals. En deze is heel makkelijk, en snel. Een quiche met doperwtjes, geitenkaas en tijm. En een lekker slaatje erbij. Jummie!

Ontdooi het bladerdeeg, bedek de vorm ermee. Leg hierna de bodem vol met (bevroren) doperwtjes, zoveel je wilt. Dan brokkel je lekker wat geitenkaas (lekker met honing!) er overheen. Klop 3 of 4 eieren met wat slagroom en giet dit erover. Flink wat zout en peper eroverheen, en lekker veel tijmblaadjes. Als je een rood pepertje heb, snijd je die fijn en strooi je die er eventueel over. Tenzij je net als sommige huisgenoten niet van scherp houdt. Dan strooi je er later wat verse over, op jouw stuk. Eet smakelijk!

One Comment

  1. Manon

    Lijkt me heerlijk! Goede zomerquiche. Die huisgenoot heeft gisteren nét de rode pepers van mijn Mexicaanse kaastaart overleefd; ach germ..

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*