Kikkererwten en paprika © 2013 Roos. All rights reserved.

De eerste keer

‘De eerste keer’ is een heel algemene term. Toch denk ik hierbij altijd aan seks. Vreemd, want het begrip is best toepasselijk is voor alles wat je voor het eerst doet. Het zal wel aan mij liggen denk ik. Of niet dan?

Een eerste keer is in ieder geval best spannend. Of het nou in bed is of op het bureau, de eerste tekst die ik schreef veroorzaakte behoorlijk wat lustige kriebels. Zo van, je wilt wel, maar durft nog niet. De tekst ging dan ook aanzienlijk vaak mee naar bed, de trein in, of lag op het aanrecht in de keuken.

Uiteindelijk schreef ik de eerste zomaar-wat-letters met drank op. Ja echt. Ik moest ergens beginnen. Wijn-bier-wijn.. en andersom. Maar de letters waren er, en al fietsend kon ik ze nog net inhouden tot ik thuis was. Alsof je moet overgeven na een avondje flink stappen. Maar ik hield het in. En de tekst keurde ik goed. Ook de dag erna…

Drank was hier waarschijnlijk de beslissende factor voor een soepel-lopend betoog. En niet alleen voor deze ‘eerste keer’. Bij de eerste keer seks had ik ook drank op. Om het allemaal wat gemakkelijker te maken. En waarom ook niet, bij dat soort dingen is dat best veilig en verantwoord. Althans, ik heb er nooit kinderen van gekregen.

Maar er zijn ook eerste keren zonder drank hoor. Noem een auto-rijexamen doen. Of voor het eerst solliciteren. Allemaal in een keer gehaald, en sober. Drank is dan gelukkig ook geen voorwaarde voor mij om -een eerste keer- iets goed uit te voeren. Hoewel, ik geloof dat ik sinds letter 1 al aan de drank ben. Hm. Per glas typte ik 7 regels. En ik typ snel. Reken maar uit. Prosit!

 

Nodig:
3 paprika’s
kikkererwten
rood pepertje
5 eieren
125ml slagroom
monchou
bladerdeeg
kruiden: een theelepel geroosterde komijn, in een vijzel fijngevijzeld samen met koenjit, korianderpoeder, wat kerriepoeder en zout en peper

Snijd de paprika’s in kleine blokjes en bak ze in een wok of koekenpan even aan, samen met de kikkererwten, een fijngesneden rood pepertje, en het kruidenmengsel. Mix de eieren met de slagroom en doe het bladerdeeg (of hartige taart deeg) in een vorm. Schep daar het paprikamengsel in en giet de eieren erover. Eventueel kan je er nu wat stukjes monchou overheen doen. Zet de taart 45 minuten in een 200º hete oven. Lekker met salade van broccoli en geroosterde amandelen!

Deze quiche is ook lekker met drank. Witte wijn, verder ga ik daar niet op in want daar heb ik echt geen verstand van.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*