KruidenQuiche © 2012 Roos. All rights reserved.

De Quichewijzer

Soms komt inspiratie uit een hele andere hoek. En duurt het even voordat je het ziet. Of voordat je de link legt tussen jezelf en de inspiratiebron. Neem deze week, vol politiek gebrabbel en gerelateerde mediagekte. Waar menig persoon dagen in het politieke doolhof dwaalde, zo vond iedereen ineens ook de uitgang. Over de vier miljoen mensen gebruikten de stemwijzer, en daarna was de keuze snel gemaakt. Ook bij mij, gek genoeg. Echter, het gevoel van betrokkenheid en ‘weloverwogen politieke keuzes maken’ zakte toch lichtelijk nadat alle stemmen waren geteld. Vreemd, want politiek begint juist eigenlijk met een stemwijzer. Terwijl die de komende (2, 3, 4?) jaren echt niet meer wordt ingevuld.

Een beter alternatief lijkt momenteel de Quichewijzer. Voor wat inspiratie, en wellicht een indicatie voor wat bij jouw uitgangspunten past. Kort en simpel, voor iedereen toegankelijk. Maar niet alleen voor twee dagen per jaar, gewoon voor elke dag, wanneer jij dat wilt. Want zeg nou zelf, jij wilt toch niet degene zijn die slechts tijdens de verkiezingen een wijzer raadpleegt?! Omdat ik wel zo’n persoon ben, lijkt de Quichewijzer een weloverwogen concept. Nu politiek Nederland terug de coulissen ingaat, is er ruimte voor verandering. Nu is het tijd voor actie. Denk na, stem wijs, doe de Quichewijzer!

Voor wat structuur begin ik met een kleurenthema, elke keer een andere kleur, omdat alles kan met de Quichewijzer.
Deze week: Quiche groen! (doperwtjes, basilicum, peterselie, bieslook, blauwe kaas en mascarpone). Het deeg had ik zelf gemaakt, maar winkel-deeg mag ook! De grootte van de vorm maakt niet zoveel uit, hoe kleiner, hoe dikker de taart, hoe groter, hoe platter de taart. Het laatste was bij mij het geval.
Op de deegbodem leg je een klein laagje (bevroren) doperwtjes. Ik gebruikte drie flinke handen vol basilicum, peterselie en bieslook, wat neerkomt op zeker 5 van die AH-bakjes met tuinkruiden. Ik plukte ze uit m’n eigen ‘tuin’, de hoeveelheid komt dus niet zo nauw. De kruiden hak je redelijk fijn door elkaar en strooi je bovenop de erwtjes. Dan leg je hier en daar wat dobbelsteentjes blauwe kaas, hetzelfde doe je met de mascarpone. Voor het ei-mengsel mix je drie eieren met drie flinke eetlepels crème fraîche, dit kieper je gelijkmatig over je taart. Hier geldt, hoe meer vulling, hoe meer taart! Mijn taart was goed voor drie personen. Vergeet niet een flinke lading peper en zout erover te strooien! Oventijd: 200º, 40 minuten,

 

 

One Comment

  1. Baron Lopes Rooks

    Hoi Roos,

    Leuk geschreven, hoop dat er nog meer komt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*