Quicheportet © 2013 Roos. All rights reserved.

Huisgenotenquiche

Hier volgt een heldenverhaal over mijn huisgenoot. Niet op haar verzoek, zeker niet. Want ik schrijf niet op verzoek, of beter gezegd, dat kan ik dus niet. Ook niet als het mijn eigen verzoek is. Volgens mij heb ik het daar eerder over gehad. Mijn inkt is niet ontoereikend, zegmaar.

Mijn huisgenoot en het heldenverhaal. Sinds kort heb ik er twee trouwens, twee huisgenoten. De een iets kleiner en zachter dan de ander. Ook iets meer aandacht-opeisend. En knuffeliger. En even voor de duidelijkheid, nee we willen geen kinderen. Het is niet alvast ‘om te oefenen’. Maar we hebben dus een kat.  Te leen, dat wel, maar ze is al volledig opgenomen in de ‘familie’.

Het heldenverhaal gaat over mijn eerste huisgenoot. Zij die mij al meerdere malen een ‘quiche’ voorschotelde. Je hoort me al bijna denken.. ‘quiche?’! Ik maakte ze zo vaak, dat ik even vergat dat ik niet de enige was. En deze huisgenotenquiche is verdacht lekker. En simpel. En voor herhaling vatbaar. Vandaar dat ik vandaag –met goedkeuring- de huisgenotenquiche gebruik.

Nodig:
Ui – Spek – Knoflook – Bakje champignons – 1 Prei –
3 eieren, 125 ml slagroom
zout, peper, geraspte kaas
bladerdeeg in de quichevorm

Mijn huisgenoot zou het als volgt omschrijven:
Snijd alles klein, en bak eerst de ui en spekjes. Doe daar de knoflook bij en bak vervolgens de champignons en prei mee.  Ondertussen mix je de eieren met de slagroom en de kaas. Kieper dan de inhoud van de koekenpan in het eiermengsel, doe er wat zout en peper bij, en giet dit in de quichevorm. In de oven, en klaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*