Sorry Sint! © 2013 Roos. All rights reserved.

Mijn kinderwens

Shit. Alweer de hele nacht wakker. Net als afgelopen weekend overigens, maar daar was een reden voor. Nu lag ik echter in bed en dacht na. Want ik zou schrijven over mijn kinderwens. Dat had ik beloofd, een soort van. Maar over mijn kinderwens schrijven vind ik best lastig. En persoonlijk ja. Want dit soort dingen hoor je een beetje geheim te houden. Zeker op mijn leeftijd. Maar ik ben er klaar voor om het uit te spreken, denk ik. Mijn kinderwens.

Het begon zo. Heel lang geleden, toen ik wel al best groot en stoer was, mocht ik op een dag een wens doen. Dat kon bijvoorbeeld als je tussen twee jongens inzat, of als je alle verjaardagskaarsjes op de taart in een keer uitblies. Uiteraard zat ik tussen twee jongens in waardoor het kwam dat ik een wens mocht doen. Het werd mijn kinderwens. En zoals mijn moeder altijd zei, leerde ik dat je wensen beter voor je kon houden. Anders kwamen ze niet uit. Jaar in en jaar uit bleef ik vurig hopen op mijn wens. In stilte. Uit de lucht. Want daar was ik van overtuigd, een wens valt uit de lucht natuurlijk. Tot het vorig jaar december werd.

Maanden ervoor had ik een vallende ster gezien die me weer deed denken aan mijn kinderwens. Verongelijkt dat deze na twintig jaar nog steeds niet was vervuld, wenste ik ‘m stiekem opnieuw. Want ik, nu echt groot en stoer, had lang genoeg gewacht. Jaren op niks -leek het wel. En omdat wensen voor je houden blijkbaar ook niet werkte, zei ik mijn wens.. hardop! Het moest en zou er toch een keer van komen. Juist toen kwam Sint in het land. Daarom is het ook een vervolgverhaal op gister. Want als hij geen schimmel tussen z’n benen had gehad, zou mijn kinderwens nooit in vervulling zijn gegaan. Misschien word ik er toch een beetje warm van. Alsof het gisteren was, herinner ik me die beruchte avond dat hij langs kwam. Want die avond, lieve lezers, werd mijn kinderwens werkelijkheid.
Ik ben nog nooit zo blij geweest met een zak snoep.

 

gedicht

propjes gedicht

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*