Nat en vochtig.. ook zin?

Hoofdpijn of niet, dit vind je lekker! Hoewel hij groter of juist veel kleiner uit kan vallen (bijvoorbeeld door gebruik van eigen zaad), is het gemiddelde formaat toch redelijk robuust. Of zoals we dat in Nederland doen, we selecteren gewoon de kromme exemplaren eruit en je ziet ze nooit meer terug. Deze robuuste versie heeft voor mij in ieder geval precies de goede lengte, dikte en stevigheid. Zelf gebruik ik bij voorkeur afwisselende bewerkingstechnieken, die bij menigeen al tot bevredigende en luide ‘oh’s en ‘ah’s hebben geleid. Het enige nadeel van dit pompeuze ding is dat er nogal wat vocht uit komt, juist vaak op momenten dat je het niet wilt. Onhandig dus als familie of vrienden net op bezoek komen: zal je zien dat ze beleefd zeggen ‘..mm lekker..’, maar ondertussen iets heel anders denken. Verder is het algemeen bekend dat er na te lange (verhitte) bewerking, een nogal slijmerige en eveneens bittere nasmaak ontstaat, niet erg plezierig of lust-opwekkend. Een teveel aan zaad van tevoren verwijderen kan hiervoor een oplossing zijn. Het belangrijkst is dat vooral op momenten dat jij of jullie er samen de tijd voor nemen, je er allebei van kunt genieten. Snel klaar zijn is lekker, maar echte liefde en aandacht, dat proef je! Om de kunst en kneepjes van het vak te verfijnen hieronder een idee, maar voel je vooral niet geremd te experimenteren! Oefening baart lust.. ehh kunst.. ehh quiche!

Om onderhuidse bacteriën te verwijderen, was je de courgette grondig, waarna je hem ‘en brunoise’ snijdt (gewoon in kleine vierkante blokjes). Omdat courgette dus erg vochtig is, kan je eventueel het zaad (de binnenkant) verwijderen. Snijd ook 2 à 3 aardappels, die je vervolgens als eerste in een koekenpan met olie gooit en even lekker ouderwets laat frituren. Vervolgens bak je zachtjes de gesneden rode ui mee, evenals knoflook en de pittige worst/chorizo/salami. De courgette kan je hierna apart bakken, waarna het handig is de boel  even droog te deppen. Gooi dan alle ingrediënten bij elkaar in de vorm en doe er lekker wat ei (4) en room bij. Kaas kan natuurlijk altijd.. Oven gaat op 200º voor 40 minuutjes.

Waarschuwing: Pas op lekkend vocht, dit kan op ongewilde plekken en tijdstippen tevoorschijn komen..

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*