Rood 1.0 © 2012 Roos. All rights reserved.

Rood 1.0

Onder het motto van: soms eet je alleen of kook je liever niet, probeer ik je vandaag tóch aan het werk te zetten. Ook al is het werk in een zucht alweer voorbij. We hebben het over Rood 1.0. Gewoon voor jezelf, snel en makkelijk. En leuker dan iets klant-en-klaars! En zelf koken geeft voldoening, nét genoeg om van vandaag even een leuke dag te maken. Kom op, aan de slag dus!

(Rood 1.0) Men neme om precies te zijn 1 blaadje bladerdeeg en legt deze ter ontdooiing op een mooie en rustige plek. Men klutse 1 ei met crème fraîche, zout, peper, kaasraspsels (wat er maar in huis is) en wat (verse) nootmuskaat. Idealiter tovert men nu de 1.0 quichevorm (doorsnede 10cm) uit de kast. Mocht deze echter onvindbaar zijn, dan kan enig ander soortgelijke vorm de plaats innemen (ik noem een muffin-vorm, soepkom, crème-brûlée schaaltje, bakpapier-doosje, etc). Men beklede de vorm met bladerdeeg en giet het eiermengsel er voorzichtig in. Vervolgens neme men de mooiste cherry-tomaatjes die er zijn en plaatst deze waar mogelijk. Men plaatse de quiche in de (natuurlijk allang voorverwarmde) oven op 200º en wacht ongeveer 35 minuten. Zucht en klaar!

(Rood 2.0 = Rood 1.0*2, etc).

PS: Mocht men hongerrr hebben dan is het raadzaam er wellicht iets anders naast te nuttigen, of Rood 1.0 enkel als voorgerecht te beschouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*