Quiche Rood © 2012 Roos. All rights reserved.

Vandaag is rood!

Ik ben van gedachten veranderd. Vandaag koos ik voor: Rood! Het is nou niet dat ik al zoekende in de supermarkt alleen maar rood selecteer. Ik werp eigenlijk gewoon een blik -toink!- in de koelkast, en zie op dat moment alleen maar rood. In dit geval waren dat rode zongedroogde tomaten en rode gegrilde paprika, gewoon uit een potje. Nog een blik -toink!toink!- in de kruidenkast, en ik zie alleen maar cayennepeper en paprikapoeder. Dan is de keus, ehh quiche snel gemaakt!

Zorg er bij quiche voor dat de ingrediënten zo droog mogelijk zijn, anders bestaat er een grote kans dat de bodem lekker soppig, en dus niet gaar, wordt. Voor nu betekent dat een zeef erbij (of verg-eet-me-n-iet), en eerst de paprika en dan de tomaatjes even uit laten lekken. Mochten ze daarna nog te nat zijn, dep dan (vooral) de paprika even droog met wat papier. De olie van de tomaten is best lekker dus daar mag een beetje van blijven zitten.
Dan komt het makkelijkste deel: snij alles in reepjes (of vierkantjes, rondjes, driehoekjes, maar net waar je zin in hebt!) en spreid ze over de bodem uit (ehh eerst deeg). Voor het ‘bindmiddel’ mix ik 3 eieren met wat crème fraîche, en wat overgebleven mascarpone van de vorige keer. Om in het thema te blijven strooi je er iets als cayennepeper of paprikapoeder door (of neem ook eens een duik in je kruidenkast!). Lekker is ook, mocht je dat nog hebben, een fijngesneden rood pepertje. Kleine rode gehalveerde tomaatjes met de snijkant naar boven maken het af, maar zonder is deze quiche ook de beste in zijn stijl!

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*