Zwammen © 2012 Roos. All rights reserved.

Zwammentaart

Ik zwam, jij zwamt, wij zwammentaart. Voor de verandering hou ik gelijk op met zwammen en zal eens een keer vooráf de boodschappenlijst geven. Eigenlijk ook het minste wat je van een recept verwacht, toch? Ik weet dan ook dat het soms niet gemakkelijk is om met de snelheid van mijn warrige letter-spinsels mee te gaan. Alles staat overal en nergens, en de ingrediënten moet je ergens zelf uit de tekst vissen. Excuses voor mijn gezwam, daarom vandaag een toepasselijke taart, mét boodschappenlijst!

Voor een quichevorm van 20cm (genoeg voor 2):
Bakje kastanjechampi’s
VarkensVriendelijke spekblokjes (ooit nagedacht over ‘t prijsverschil..?!)
4 plakjes bladerdeeg
Slagroom (180 ml)
3 eieren
Balsamicoazijn
Tijm, peper en zout
Fijngehakte peterselie

Champignons trekken de smaak van andere ingrediënten naar zich toe. Daarom is het lekker er een goeie smaakmaker aan toe te voegen. Bak de spekjes eerst goed door, laat het vet in de pan zitten en bak dan de paddo’s mee. Doe hier een flinke scheut balsamico, wat tijm, en (een beetje) zout en peper bij. Bak dit geheel ongeveer vijf minuutjes, let erop dat de champi’s mooi stevig blijven maar de smaken wel in zich op kunnen nemen. Goed omscheppen dus. Schep dan alles in de taart, gooi de mix van eieren en de slagroom erbij en bak de quiche 40 minuten in een 200º warme oven. Is het klaar, dan strooi je er de peterselie bovenop. Enjoy, it’s truly -zwammentaart- good!

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*